Comunitate

Pentru noi, un client informat este un consumator mai responsabil, care poate lua decizii financiare corecte. De aceea, le explicăm în detaliu tuturor clienților noștri produsele și serviciile pe care le oferim şi costurile aferente acestora. Însă, educația financiară merge mai departe de interacțiunea cu proprii clienți. Fie că vorbim despre iniţiative de educaţie financiară la nivel individual sau al familiei pentru gestionarea eficientă a bugetului sau despre planuri de afaceri pentru micii întreprinzători, toate acestea sunt detaliate în secţiunea ”Educație financiară”.

Încă de la începutul activității în România, am susţinut financiar programe de responsabilitate socială care au avut un impact semnificativ în dezvoltarea comunităţilor locale şi care au contribuit la îmbunătăţirea vieţilor celor pe care i-am ajutat. Am considerat că orice program de responsabilitate socială pe care îl implementăm în comunitate are nevoie de susținerea și implicarea angajaților, prin acțiuni de voluntariat și campanii de strângere de fonduri. Despre felul în care am reușit să facem acest lucru puteți citi accesând pagina de ”Proiecte comunitare” sau pe cea de ”Protecţia mediului înconjurător”.

În plus, începând din 2014 am lansat programul anual de burse în artă, Bursele stART, dedicat tinerilor talentaţi din România care au nevoie de ajutor pentru a-şi dezvolta talentul şi pentru a-şi putea transforma pasiunea într-o carieră de succes. Acordăm anual, în parteneriat cu Asociaţia Şcoala de Valori şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, 50 de burse tinerilor talentaţi la muzică, pictură şi desen, din clasele IX-XII, care studiază în liceele şi colegiile de artă sau palatele și cluburile copiilor din România. Mai multe detalii despre program, puteţi afla din secţiunea “Bursele stART”.

Din 2008 și până în prezent, activitatea noastră de responsabilitate socială a însumat peste:

✔ 5.000 de angajați voluntari implicaţi în acţiuni de voluntariat;

✔ 22.000 de ore petrecute de voluntarii Provident în cadrul acţiunilor organizate în timpul orelor de program și în timpul liber;

✔ 230 de organizaţii neguvernamentale partenere;

✔ 40.000 de beneficiari.

Susţinem financiar iniţiativele sociale venite din partea angajaţilor prin oferirea unei sume egale cu cea a donaţiilor făcute în nume personal de către aceştia. Mai mult, oferim finanțare pentru programele propuse de către organizații neguvernamentale, în baza unor reguli bine stabilite, enumerate la secțiunea ”Propune un proiect social”.

Premii și recunoașterea implicării

✔ 2016: Menţiune la categoria Educaţie în cadrul celei de-a IV-a ediţii a galei Romanian CSR Awards pentru programul de burse, Bursele stART
✔ 2014: Silver Award la categoria Comunicare Internă în cadrul celei de-a XII-a ediţii a galei Romanian PR Awards pentru campania de comunicare “KEExP CALM şi acţionează corect!” a programului Etica în afaceri
✔ 2013: Locul III, Romanian CSR Awards, la categoria „Susţinerea Angajaţilor” pentru programul ”Matching Funds” (de dublare a sumelor donate de angajaţi)
✔ 2013: Distincția de “Cel mai bun partener” pentru parteneriatul multianual în cadrul programului ”În cartierul meu vreau să mă simt în siguranță”, din partea Poliției Municipiului București

✔ 2012: Golden Award for Excellence la categoria Comunicare financiară în cadrul celei de-a X-a ediții a galei Romanian PR Award pentru programul ”Bugetul Familiei”